Sharmila Pultoo - yogadocent in Amsterdam

Sharmila Pultoo stelt zich voor

Ik ben Sharmila Pultoo. Na jarenlang in de zakelijke dienstverlening gewerkt te hebben besloot ik in 2005 het roer om te gooien. Na een intensieve jaren van trainingen, opleidingen en workshops ben ik in januari 2010 mijn eigen yoga centrum begonnen: Yoga Centrum Kamelia.

Dansachtergrond

Zolang als ik het me kan herinneren heb ik beweging en dans altijd erg leuk gevonden. Als jong meisje zat ik al op balletles. Daarna heb ik jarenlang semi-professioneel Bharata Natyam (een van de Indiase klassieke dansen) gedanst. Mijn toenmalige dansleraar, mijn ‘goeroe’, was tevens yogadocent. Het is tijdens mijn danscarrière dat ik voor het eerst kennis maakte met yoga.

Wat doet yoga voor mij?

vanaf 2005 ben ik intensief aan yoga gaan doen. Ik ben lessen en trainingen gaan volgen. Inmiddels is het doen van yoga en meditatie een vast onderdeel van mijn dagelijkse routine. Yoga zorgt ervoor dat ik me kan ontspannen en me beter kan concentreren. Sinds ik aan yoga doe voelt het alsof ik ben ‘thuisgekomen’ in mijn eigen lichaam. Dit is een heerlijke ervaring! Door yoga heb ik mijn authenticiteit hervonden waardoor ik in mijn kracht sta en in staat ben om vanuit mijn essentie te leven.